loader 0
social icons

Νέα / Από τα καπνά… στη βιομηχανική κάνναβη!

Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας / Nέα & Aνακοινώσεις που αφορούν στις δραστηριότητες μας και την σειρά Προϊόντων:
Άχελώος Κάνναβη

social icons


φυτείες αιτωλοακαρνανίας

Από τα καπνά… στη βιομηχανική κάνναβη!

2019-01-22: Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών

Aναδημοσίευση από το Υpaithros.gr: Την αξιοποίηση της βιομηχανικής κάνναβης βρήκαν ως διέξοδο και οι παραγωγοί των Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας, μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αχελώος Κάνναβη». «Ήταν ένας συνεταιρισμός που κατεξοχήν ασχολούνταν με τον καπνό, από το 1959 έως το 2006 που σταμάτησε η παραγωγή του και ο συνεταιρισμός αδρανοποιήθηκε», δήλωσε ο πρόεδρός του, Σπύρος Ελευθερίου. «Ψαχτήκαμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε με αυτήν τη γη που έχει μικρό κλήρο και πολλούς ανθρώπους και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τη βιομηχανική κάνναβη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο συνεταιρισμός ξεκίνησε πέρυσι με την καλλιέργεια της ποικιλίας Finola, σε μία έκταση 300 στρεμμάτων, με σκοπό την αξιοποίηση του σπόρου για την παραγωγή λαδιού, αλεύρου και σε δεύτερο χρόνο κεραλοιφών, αλλά και του στελέχους του φυτού, το οποίο κατευθύνεται στις ζωοτροφές. «Βάλαμε 86 ανθρώπους φέτος στο παιχνίδι, για πρώτη φορά, και τελικά βγάλαμε μία παραγωγή, μικρή βέβαια αλλά ενδεικτική, για να δούμε τι είναι αυτό το προϊόν και τι να αναμένουμε», πρόσθεσε ο κ. Ελευθερίου. «Είχαμε δυσκολίες με το νερό και με τις αποθήκες, δεν είχαμε την αναμενόμενη παραγωγή», δήλωσε ο Ηλίας Παληγιώργος αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού. Ωστόσο, όπως τόνισε, «κατορθώσαμε και βγάλαμε λάδι εξαιρετικής ποιότητας για το οποίο υπάρχει ζήτηση και από το λιανεμπόριο και από μεγαλέμπορους».

Πηγή: Ypaithros.gr


Επιστροφή στα Νέα


social icons



  • Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές

    Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές

    2019-12-25: To Δ.Σ και τα Μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας "Αχελώος Κάνναβη" σας εύχονται Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές

    Δείτε Περισσότερα

  • Mε μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή  του Α.Σ. Φυτειών στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

    Mε μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του Α.Σ. Φυτειών στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

    2019-09-20: Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών συμμετείχε για δεύτερη χρονιά με δικό του περίπτερο, στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης (Salonica Cannabis Expo 2019), στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ.

    Δείτε Περισσότερα
















fyties.gr