loader 0
social icons

Νέα / Mε νέα προϊόντα ο «Αχελώος Κάνναβη»

Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας / Nέα & Aνακοινώσεις που αφορούν στις δραστηριότητες μας και την σειρά Προϊόντων:
Άχελώος Κάνναβη

social icons


φυτείες αιτωλοακαρνανίας

Mε νέα προϊόντα ο «Αχελώος Κάνναβη»

2019-09-07: Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών

Aναδημοσίευση από το ηλ. περιοδικό ypaithros.gr/. Τη νέα σοδειά βιομηχανικής θερίζουν αυτή την περίοδο τα μέλη και οι συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας «Αχελώος Κάνναβη», προκειμένου να παραχθούν στη συνέχεια βρώσιμο λάδι ψυχρής έκθλιψης, αλεύρι και ζωοτροφή. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από τους παραγωγούς, όσο και από την αγορά.

Όπως ανέφερε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Σπύρος Ελευθερίου, ήδη ένας τόνος λαδιού από σπόρους κάνναβης έχει τυποποιηθεί για τις ανάγκες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ο συνεταιρισμός συμμετέχει με περίπτερο (Νο2, 125 stand), ενώ έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής 500 τόνοι προϊόντος, το οποίο οδεύει προς καθαρισμό και έκθλιψη.

Να σημειωθεί πως, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης, ο συνεταιρισμός έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με νέους παραγωγούς για την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων σε όμορες περιοχές, αλλά και σε άλλους νομούς.

Οι παραγωγοί ακολουθούν μόνο μία συγκεκριμένη καλλιεργητική πρακτική και την ποικιλία κλωστικής κάνναβης Finola, η οποία δίνει γύρω στα 100 με 150 κιλά σπόρο το στρέμμα, ανάλογα με την καλλιεργητική φροντίδα που προσφέρει κάθε παραγωγός.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή εργοστασίου έκθλιψης στις εγκαταστάσεις (σήμερα η διαδικασία έκθλιψης γίνεται σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά), προκειμένου να πραγματοποιείται όλη η διαδικασία από την παραγωγή μέχρι και την τυποποίηση εντός του συνεταιρισμού.


Επιστροφή στα Νέα


social icons



  • Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές

    Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές

    2019-12-25: To Δ.Σ και τα Μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας "Αχελώος Κάνναβη" σας εύχονται Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές

    Δείτε Περισσότερα

  • Mε μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή  του Α.Σ. Φυτειών στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

    Mε μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του Α.Σ. Φυτειών στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

    2019-09-20: Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών συμμετείχε για δεύτερη χρονιά με δικό του περίπτερο, στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης (Salonica Cannabis Expo 2019), στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ.

    Δείτε Περισσότερα

  • Νέες συνεργασίες και αύξηση εκτάσεων για την «Αχελώος Κάνναβη»

    Νέες συνεργασίες και αύξηση εκτάσεων για την «Αχελώος Κάνναβη»

    2019-03-28: Την περίοδο αυτή, ο Συνεταιρισμός βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας για τη νέα φύτευση, ενώ έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των αγροτών της περιοχής, οι οποίοι βρήκαν διέξοδο και προοπτική μετά την εγκατάλειψη της καλλιέργειας καπνού

    Δείτε Περισσότερα

  • Ανακοίνωση

    Ανακοίνωση

    2019-02-07: Ο Α.Σ. ΦΥΤΕΙΩΝ καλεί τα μέλη του την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Φυτειών με θέμα την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης τη νέα χρονιά.

    Δείτε Περισσότερα

  • Από τα καπνά… στη βιομηχανική κάνναβη!

    Από τα καπνά… στη βιομηχανική κάνναβη!

    2019-01-22: Την αξιοποίηση της βιομηχανικής κάνναβης βρήκαν ως διέξοδο και οι παραγωγοί των Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας, μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αχελώος Κάνναβη». «Ήταν ένας συνεταιρισμός που κατεξοχήν ασχολούνταν με τον καπνό, από το 1959 έως το 2006 που σταμάτησε η παραγωγή του και ο συνεταιρισμός αδρανοποιήθηκε», δήλωσε ο πρόεδρός του, Σπύρος Ελευθερίου...

    Δείτε Περισσότερα
















fyties.gr